Hiilineutraali toimistorakennus

Vallila-korttelia on kehitetty kauttaaltaan kestävän kehityksen periaatteilla. Rakennukselle on myönnetty LEED Gold -ympäristösertifikaatti. Hiilijalanjälki on laskettu koko elinkaarelta. Siinä on huomioitu muun muassa materiaalivalinnat ja purkumateriaalien kierrätys.

Kaikilla Vallila-korttelin rakennuksilla on energiatehokkuusluokitus B (erinomainen) tai parempi. Se nostaa ne Helsingin toimistokiinteistöjen parhaaseen 15 prosenttiin. Luokitus auttaa myös vuokralaisia saavuttamaan sekä omat että EUtaksonomian tasoiset kestävyystavoitteensa. Hiilineutraaliuden saavuttaminen vuoteen 2024 mennessä on kunnianhimoinen tavoite, mutta olemme sitoutuneet saavuttamaan sen valitsemalla hiilivapaan lämmityksen, jäähdytyksen ja sähkön sekä vuokralaisten että yhteiskäyttöisissä tiloissa.

Kattavien julkisten liikennevaihtoehtojen lisäksi lämmitetty maanalainen polkupyörähalli ja laadukkaat saniteettitilat kannustavat liikkumaan pyörällä, hyvinvointia edistäen. Sijainti tiiviissä kaupunkitilassa sekä monet palvelumme kannustavat autottomaan elämäntapaan, mikä osaltaan vähentää liikenteeseen liittyviä päästöjä.

Älykäs valaistusjärjestelmämme valaisee aina yhden sektorin kerrallaan liiketunnistimien perusteella. Kaikissa vuokrattavissa tiloissa on LED-valaistus. Lämpötila-anturit on integroitu rakennusautomaatiojärjestelmiin, jotta olosuhteet pysyvät halutuissa rajoissa. Ilmanvaihtomekanismit ovat ajastettuja. Kokoustiloissa on hiilidioksidilähettimet, jotka lisäävät ilmanvaihtoa rajaarvojen ylittyessä.